bifrost tutorial problem

ZX80, ZX 81, ZX Spectrum, TS2068 and other clones
Post Reply
rth
New member
Posts: 4
Joined: Wed Jan 16, 2019 1:58 pm

bifrost tutorial problem

Post by rth »

I am trying to create test app according to bifrost tutorial here:
https://github.com/z88dk/z88dk/blob/mas ... BiFrost.md

My problem is result of building is "incomplete".

After building using
zcc +zx -vn -startup=31 -clib=sdcc_iy bifrost_01.c ctile.asm -o bifrost_01
there should be two files
bifrost_01_CODE.bin
bifrost_01_BIFROSTL.bin
In my case the 2nd one bifrost_01_BIFROSTL.bin is not created.

Please help.
derekfountain
Member
Posts: 53
Joined: Mon Mar 26, 2018 1:49 pm

Post by derekfountain »

I just tested this by copying and pasting the bifrost_01.c from the tutorial, then fetching the ctile.asm and coloured_ball.ctile files from the resources, and running the compile line you give (which you correctly copied from the tutorial). It worked as expected - both bin files were created.

I tried it with the version of z88dk which was on my machine (from some time last year) and then updated to the head of stream as of today. Both worked correctly.

You're not doing anything obviously wrong and the tutorial is fine, so I'm wondering which release of z88dk are you using?
rth
New member
Posts: 4
Joined: Wed Jan 16, 2019 1:58 pm

Post by rth »

I am using "Z88DK - v1.99B 10 Jan 2017", downloaded from https://sourceforge.net/projects/z88dk/
Platform: Windows 10
rth
New member
Posts: 4
Joined: Wed Jan 16, 2019 1:58 pm

Post by rth »

rth wrote:I am using "Z88DK - v1.99B 10 Jan 2017", downloaded from https://sourceforge.net/projects/z88dk/
Platform: Windows 10
Problem solved. My mistake. It works with latest release.
derekfountain
Member
Posts: 53
Joined: Mon Mar 26, 2018 1:49 pm

Post by derekfountain »

rth wrote:Problem solved. My mistake. It works with latest release.
Hmmm, glad you got it working, but using the latest official release shouldn't really be considered a "mistake"!

I've asked in another thread if there are plans to get another release together...
rth
New member
Posts: 4
Joined: Wed Jan 16, 2019 1:58 pm

Post by rth »

derekfountain wrote:
rth wrote:Problem solved. My mistake. It works with latest release.
Hmmm, glad you got it working, but using the latest official release shouldn't really be considered a "mistake"!

I've asked in another thread if there are plans to get another release together...
Sorry about this confusion. My mistake was that I was not using latest release. I downloaded old one and didn't notice.

From installation guide:"The nightly build is the most current version. The package available for download from sourceforge is dated 10 Jan 2017."

And I downloaded that one from sourceforge. Now I am using nightly build (from yesterday).
Post Reply